Beba rođena na evakuacijskom letu iz Afganistana dobila ime po američkom avionu

Svijet 26. avg. 202109:05
Podijeli:
Izvor: U.S. Air Force/Handout via REUTERS

Beba rođena na američkom vojnom letu tijekom evakuacijske misije iz Afganistana dobila je ime po tom zrakoplovu.

Djevojčica je rođena u američkoj zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj, a ime Reach dobila je po pozivnom znaku zrakoplova, rekao je zapovjednik američkih snaga u Europi Tod Wolters na brifingu u Pentagonu u srijedu.

Pozivni znak zrakoplova koristi se u radiokomunikaciji s kontrolom zračnog prometa. Zrakoplovi Boeing C-17 koje koriste zračne snage SAD-a često koriste pozivni znak “Reach” iza kojeg slijedi kombinacija brojeva.

Američko zapovjedništvo zračnih snaga na Twitteru objavilo je tijekom vikenda da je jedna žena rodila tijekom leta iz Katara u Njemačku i da je imala komplikacije.

Njezino se stanje poboljšalo nakon što je zrakoplov počeo letjeti na nižoj visini kako bi povećao zračni tlak, što je pomoglo spasiti majčin život.

Vojnici su pomogli pri iznošenju djeteta nakon slijetanja, rekla je zapovjedništvo. Vojska je od tada razgovarala s roditeljima, rekao je Wolters.

“Kao što možete dobro zamisliti, budući da sam pilot borbenog zrakoplovstva, san mi je gledati kako će to malo dijete po imenu Reach odrastati i postati američki državljanin i letjeti u borbenim lovcima Sjedinjenih Država”, našalio se Wolters.

Njemačka zračna baza samo je tranzitna točka za ljude evakuirane iz Afganistana. Trenutno se iz nje uglavnom prevoze do međunarodne zračne luke Dulles, u blizini Washingtona, a zatim u američke vojne baze.

Ramstein, u blizini grada Kaiserslauterna na zapadu Njemačke, najveća je američka zračna baza izvan zemlje. Wolters je rekao da trenutno ima kapacitet do 12.000 ljudi.

Zajedno s drugim njemačkim lokacijama i po jednom bazom u Italiji i Španjolskoj, Wolters je rekao da mogu primiti do 25.000 evakuiranih ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar