Biden: Američka vojska ubila vođu ISIS-a

Svijet 03. feb. 202214:27 > 14:33
Podijeli:
Izvor: Ilustracija/AREF TAMMAWI/AFP

Američki predsjednik Joe Biden je objavio kako je vojska SAD-a u protuterorističkom napadu u Siriji ubila vođu ISIS-a Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurayshija.

“Sinoć su, prema mom uputstvu, američke vojne snage na sjeverozapadu Sirije uspješno poduzele protuterorističku operaciju kako bi zaštitile američki narod i naše saveznike i učinile svijet sigurnijim mjestom. Zahvaljujući vještini i hrabrosti naših oružanih snaga, skinuli smo s bojnog polja Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija – vođu ISIS-a. Svi Amerikanci su se bezbjedno vratili sa operacije”, kazao je Biden.

Antiteroristička operacija američkih snaga na sjeverozapadu Sirije

Podsjetimo, američka vojska je u srijedu navečer provela protuterorističku misiju u Siriji pri čemu je Pentagon naveo da nije bilo američkih žrtava.

Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava dva sata duge operacije.

CNN je ranije objavio kako su SAD je u više navrata na sjeverozapadu Sirije targetirale Al Qaidu i njezine ogranke, a Pentagon je priznao da je barem jedan napad posljednjih mjeseci mogao rezultirati civilnim žrtvama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar