Biden po publici tražio članicu Kongresa koja je poginula: ‘Jackie, jesi tu?’

Svijet 29. sep 202212:391 komentar
Izvor: Reuters

Republikanska članica Kongresa Jackie Walorski poginula je u prometnoj nesreći 3. augusta ove godine. Pomogla je organizirati konferenciju o borbi protiv gladi na kojoj ju je Biden sada pokušavao pronaći.

Američki predsjednik Joe Biden najstariji je čovjek na toj dužnosti u američkoj povijesti, a kritičari ne propuštaju priliku za istaknuti njegove brojne lapsuse koje pripisuju njegovoj dobi.

Biden se ovoga puta našao na meti kritika nakon što je u publici na konferenciji o borbi protiv gladi pokušao pronaći članicu Kongresa Jackie Walorski. Walorski je bila jedna od organizatorica konferencije i vjerojatno bi joj prisustvovala da nije poginula u kolovozu ove godine u prometnoj nesreći, prenosi portal najnovijevijest.hr.

“Jackie, jesi li tu? Gdje je Jackie? Mislio sam da će i ona biti ovdje”, rekao je zbunjeni Biden s govornice.

Walorski je poginula početkom augusta u teškoj prometnoj nesreći u saveznoj državi Indiani zajedno s još dvoje članova svog kabineta. Imala je 58 godina.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre pokušala je opravdati Bidenov lapsus, kazavši kako je predsjednik imenovao članove Kongresa zaslužne za organizaciju konferencije te kako mu je prva naum pala Walorski zbog svog zalaganja za problem gladi i pretilosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar