Bivša sudinica Vrhovnog suda među osumnjičenima za ubistvo predsjednika Haitija

Svijet 31. jul. 202116:38
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Ludovic Marin/Pool/File Photo

Policija Haitija saopštila je da je među osumnjičenima za ubistvo predsjednika Jovanela Moisea i bivša sudinica Vrhovnog suda Wendelle Coq-Thelot, za koju tvrde da se sastajala sa kolumbijskim plaćenicima koji su ga likvidirali.

Vlasti su izdale nalog za hapšenje sudinice Vendel Kok Telo, koja je smijenjena u februaru ove godine kada je Moise objavio da se protiv njega planira državni udar.

Kolumbijski plaćenici i dvojica Amerikanaca porijeklom sa Haitija, koji su uhapšeni poslije Moiseovog ubistva 7. jula, priznali su da su se sastajali sa sudijom Wendelle Coq-Thelot, prenosi Reuters.

„Nekoliko njih je izjavilo da su bili u njenoj kući i policiji su dostavili dokumenta potpisana tokom tih sastanaka“, rekla je portparol policije Haitija Marie Michelle Verrier.

Ima još mnoštvo otvorenih pitanja u vezi sa ubistvom predsednika Haitija, između ostalih i kako su ubice uspjele da prođu obezbjeđenje u Moiseovoj kući, a jedan od najviših zvaničnika njegove administracije uhapšen je pod sumnjom da je sarađivao sa atentatorima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar