Dobili novac od Putina zbog pogibije sina u Ukrajini potom kupili novu Ladu

Svijet 19. jul 202212:28 > 12:28
Izvor: Printscreen/Twitter/Francis Scarr

Ruska državna televizija je prikazala smrt ruskog komandanta u Ukrajini kao "korist" za njegovu porodicu, koja je nakon njegove pogibije od naknade koju je dobila mogla da priušti kupovinu "potpuno novog automobila".

Porodice ruskih vojnika poginulih u sukobu imaju pravo na novčanu sumu od ruske vlade kao vid kompenzacije. Ali u čudnoj propagandnoj emisiji na kanalu Rusija 1, državna televizija je pokušala da predstavi to kao „korist“ od gubutka djeteta u ratu u Ukrajini.

Snimak je brzo postao viralan na društvenim mrežama i izazvao šok korisnika širom svijeta.

„Sinoć je ruska državna televizija objavila prilog o neočekivanim ‘koristima’ od pogibije vašeg sina u Ukrajini. Ladu možete kupiti od nadoknade koju vam daje država“, navodi se u jednoj od objava, prenosi britanski Ekspres.

Auto Lada kupljen je novcem koji je država uplatila porodici poginulog vojnika.

Da ruska propaganda ne gubi vrijeme, vidi se već na početku priloga kada se ističe da se mladić borio “protiv fašizma” kao i njegove dijete i pradede.

Roditelji poginulog mladića u prilogu govore da su auto kupili u znak sjećanja na sina.

“Aleksej je sanjao da ima bijeli auto”, rekao je otac ubijenog. Prva vožnja ovih roditelja u novom autu bila je do groblja.

Tačan broj ruskih žrtava u Ukrajini nije poznat, ali se procjenjuje da se kreće u desetinama hiljada. Šef britanskih oružanih snaga rekao je u ponedeljak da je oko 50.000 vojnika ubijeno od početka invazije u februaru. Admiral ser Toni Radakin je dodao da je u ratu uništeno skoro 1.700 tenkova.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u aprilu za Sky news rekao da su žrtve u ratu “ogromna tragedija za Rusiju”.

Dok ruske snage trpe gubitke, Ministarstvo odbrane Velike Britanije tvrdi da Kremlj nudi zatvornicima u Sankt Peterburgu slobudu u zamjenu za služenje u vojsci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar