Erdogan: Naša borba u Siriji biće nastavljena na vrlo drugačiji način

Svijet 15. okt. 202119:47
Podijeli:
Izvor: Tayyip Erdogan (REUTERS/Stevo Vasiljevic)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu kako će borba Turske u Siriji u narednom periodu biti nastavljena na jedan značajno drugačiji način.

Erdogan je danas u Istanbulu, nakon džuma-namaza, odgovarao na pitanja novinara, između ostalog i na pitanje o mogućoj novoj operaciji na području Sirije.

Erdogan je rekao da teroristička organizacija PKK/YPG/PYD djeluje ne samo na sjeveru nego i diljem Sirije, te da su koalicijske snage, Sjedinjene Američke Države (SAD), vodeće zemlje koje ih podržavaju.

Podvukao je kako terorističke organizacije djeluju na tom području upravo kao rezultat te podrške.

“Mi se protiv njih borimo. Režim iz njih crpi snagu. Ova borba se nastavlja na isti način i protiv režima. Naravno, mi smo imali strpljenja do određene granice, a nedavno su dvojica naših policajaca položili živote kao šehidi”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Naša borba protiv svega ovoga nastavit će se u narednom periodu na vrlo drugačiji način. Vodit ćemo svaku vrstu borbe protiv tih terorističkih organizacija, protiv snaga iza kojih je Amerika, kao i protiv režimskih snaga. Odlučni smo po tom pitanju.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar