General: U Rusiji u toku državni udar, Putin smrtno bolestan

Svijet 13. maj. 202218:32 > 18:378 komentara
Podijeli:
Izvor: Vladimir Putin (Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS)

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat sa Rusijom "teče tako dobro da će doći do prekretnice do sredine avgusta i okončati se do kraja godine".

Ovo je daleko najtačnije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog zvaničnika, piše Sky News.

General-major Kirilo Budanov je također rekao da je “u Rusiji već u toku državni udar za svrgavanje Vladimira Putina i da je ruski lider teško bolestan od raka”.

Budanov je tačno predvideo kada će se ruska invazija desiti, dok su drugi u njegovoj vladi bili skeptični, piše Sky News.

“Prekretnica će biti u drugom dijelu avgusta. Većina aktivnih borbi bit će završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, mi ćemo obnoviti ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim”, rekao je.

Kako kaže, ruska taktika se nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. On je rekao da nije iznenađen neuspjesima Rusije u ratu.

“Znamo sve o našem neprijatelju. Znamo za njihove planove u trenutku kada ih naprave. Evropa vidi Rusiju kao veliku prijetnju. Oni se plaše njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije osam godina i možemo reći da je priča o moćna ruska vojska je mit, samo horda ljudi sa oružjem”, zaključio je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar