Grlić Radman sumnja u većinsku potporu EU za sankcije Dodiku

Svijet 13. dec. 202118:528 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je sumnju da će se unutar Evropska unije postići suglasnost oko uvođenja sankcija protiv člana Presjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, za što se zauzela nova njemačka ministrica Annalena Baerbock.

“Hrvatska se zauzima za dijalog, nama je u interesu inzistirati na dijalogu, uvjeriti sve lidere da je nužno Bosnu i Hercegovinu promatrati i doživjeti kao suverenu i cjelovitu zemlju i da nema prostora za bilo kakav separatizam”, rekao je Grlić Radman, javila je Hina.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock, koja je u ponedjeljak prvi put sudjelovala na Vijeću za vanjske poslove EU, izjavila je da su “napori na razbijanju BiH neprihvatljivi i da je lobirala da se postojeći režim sankcija koristi i protiv Milorada Dodika”.

Ministar Grlić Radman kaže da je to bilo više ispitivanje terena i testiranje raspoloženja država članica.

“Nitko nije inzistirao na sankcijama u nekakvom većinskom formatu u smislu da su se sve zemlje suglasile. To je bilo više ispitivanje terena, mišljenja i raspoloženja država članica”, rekao je Grlić Radman.

Grlić Radman je rekao da je na marginama ministarskog sastanka imao susret s njemačkom kolegicom s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i o Zapadnom Balkanu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar