Gruzijci protiv dolaska Rusa: “Svaki bar, restoran, hotel ih je pun…” (FOTO)

Svijet 27. sep 202211:59
Izvor: Ani Chkhikvadze, Twitter

Broj Rusa koji su izbjegli u Gruziju, zemlju koja je nedavno bila u ratu s Rusijom, je drastično porastao, a kako navodi novinarka Voice of America u toj zemlji, Ani Chkhikvadze, to izaziva veliko nezadovoljstvo kod građana.

“Kako se kriza na granici nastavlja u Larsiju, podijelit ću ono što sam vidjela u Tbilisiju. Svaki bar, kafić, restoran je pun Rusa. Pun… svaki gradić i grad ima Ruse, gdje god da se vozite, sretnut ćete Ruse, uključujući i udaljena mjesta”, navodi ona.

RELATED NEWS

“To izaziva veliko nezadovoljstvo kod stanovništva. U isto vrijeme, naravno, neka preduzeća imaju koristi od toga. Probajte rezervisati hotel u vinskoj regiji, ne možete jer je pun Rusa, a cijene su lude, one na Kapriju. Saobraćajne gužve u Tbilisiju paralisale su grad”, dodaje.

Chkhikvadze je zatim objavila nekoliko slika na kojima se vide grafiti u gradu pogrdnog sadržaja usmjerenog prema Rusima i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Novinarka dodaje da “svaka kancelarija, svaka mala radnja i svaki kafić i bar ima okačenu ukrajinsku zastavu.”

Također je objavila sliku prepune metro stanice u Tblisiju, navodeći da se očekuje da će se broj ruskih izbjeglica dodatno povećati zbog djelimične mobilizacije u Rusiji.

“Povrh Rusa ima i mnogo ukrajinskih izbeglica i beloruskih. Ovo je zemlja od 3,7 miliona stanovnika. Priliv je, ja mislim možda do 1 milion, vidjećemo kako će se razvijati”, upozorava ona.

Navodi da su cijene svega, uključujući hrane i stanarine, drastično skočile, “dijelom zbog inflacije i cijena plina, ali i zbog priliva izbjeglica”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar