Horor na svadbi: Mladoženja zapucao i slučajno ubio prijatelja

Svijet 24. jun 202216:212 komentara
Podijeli:
Izvor: Printscreen/YouTube/Hindustan Times

Mladoženja u Indiji slučajno je ubio svog prijatelja na sopstvenom vjenčanju dok je izvodio tradicionalni slavljenički običaj pucanja.

Na snimku se vidi kako Manišu Madhešiju predaju pištolj dok je stajao na bini, ali je on greškom ispalio metak u svog prijatelja Babulala Jadeva (35) koji je stajao u masi na ceremoniji vjenčanja u gradu Robertsgandžu u Utar Pradešu u srijedu.

Na videu je prikazano kako Madhešija uperio pištolj u vazduh, ali je nakon što je pištolj nije opalio, spusio ruku i slučajno ispalio metak u gomilu, pogodišvi Jadeva metkom.

Žrtva je pala na zemlju, dok su svatovi požurili da mu pomognu. Prebačen je u bolnicu, ali je po dolasku proglašen mrtvim.

Policija je uhapsila Madhešija i privela još nekoliko drugih ljudi na ispitivanje. Policajci su također zaplijenili pištolj koji je navodno pripadao žrtvi. Jadev je bio pripadnik indijske vojske.

Načelnik policije je potvrdio da je mladoženja optužen za smrt svog prijatelja.

“Incident se dogodio tokom svadbene svečanosti. Pištolj je oduzet, istraga je u toku”, rečeno je.

Šokantan broj svadbenih proslava u sjevernoj Indiji završava se tragično zbog tradicionalne slavljeničke pucnjave. Godine 2019. mladoženja je ubijen tokom slavljeničke pucnjave, a njegov brat se borio za život u bolnici, nakon što je prijatelj ispalio tri metka na vjenčanju. Smrtonosni hitac ispaljen je nekoliko minuta nakon što je mladoženja razmijenio vijence sa svojom mladom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar