Institut za rat objavio: Rusi bi uskoro mogli pokrenuti veću ofanzivu

Svijet 15. jul 202207:21
Podijeli:
Izvor: Institut za proučavanje rata (ISW) / screenshot

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je novu analizu rata u Ukrajini. U nedavnoj analizi naveli su da su ruske snage u operacijskoj pauzi, a danas navode da ta pauza u velikoj mjeri još uvijek traje, s ograničenim ruskim kopnenim napadima duž linije Slovjansk-Siversk-Bahmut.

Ruske snage nastavile su s teškim granatiranjem, raketnim napadima i zračnim napadima duž cijele bojišnice. Rusi će vjerojatno uskoro pokrenuti veću i odlučniju ofanzivu duž linije Slovjansk-Siversk-Bahmuta, ali još nema naznaka koliko će brzo taj napad započeti niti na što će se točno fokusirati.

UZNEMIRUJUĆE: Strašan ruski napad s podmornice, 20 mrtvih, snimke su jezive

Ruski raketni udar na Vinicu 14. jula bio je dio sustavne ruske kampanje napada na stambena područja u gradovima diljem Ukrajine.

Zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika Kirilo Timošenko izvijestio je da su ruske snage lansirale projektile Kalibr s podmornice u središte grada, a prema podacima koje je objavio Glavni stožer Ukrajine, u napadu je poginulo najmanje 22 civila. Ozlijeđeno je oko 100 osoba, a nestalo ih je 39.

Ruske snage također su lansirale projektile na hotel, obrazovne ustanove, trgovački centar i prometnu infrastrukturu u gradu Mikolajiva, dodaje ISW.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar