Kakvo naoružanje i vojnu moć posjeduju Rusija i Ukrajina (FOTO)

Svijet 24. jan. 202212:09 > 12:101 komentar
Podijeli:
Izvor: Sega Volskii / AFP / Ilustracija

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija odlučile su povući svoje diplomate iz Ukrajine nakon čega se u javnosti sve više postavlja pitanje da li to znači da će na evropskom tlu početi novi rat?

Mogući sukob između Rusije i Ukrajine tema je koja sve više interesuje, ali i zabrinjava javnost. Tako su se prije nekoliko dana objavljeni satelitski snimci koji otkrivaju zastrašujući broj ruskih trupa u blizini Ukrajine, kao i brojna ruska oklopna vozila u Klimovu koji se nalazi samo 35 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Nakon toga su uslijedile brojne reakcije zvaničnika, podrška SAD-a, ali i Velike Britanije koja je izjavila da će opskrbiti Ukrajinu novim paketom oružja kako bi joj pomogla povećati obrambene kapacitete dok je suočena s prijetećim ponašanjem Rusije.

Iz Amerike, s druge strane, odgovorili su time što su poslali prvu pošiljku vojne opreme iz ovde držae u Ukrajinu.

Riječ je o opremi vrijednoj 200 miliona dolara koja je stigla u Kijev, a koju je Washington odobrio još u decembru.

Istražili smo i analizirali koja strana (Rusija i Ukrajina) u ovoj situaciji u najvećoj mjeri raspolaže oružjem kao i vojnim snagama što možete pogledati u objavljenoj grafici.

Izvor : N1
Izvor : N1

Današnje najnovije vijesti sugerišu da je kriza i novi sukob sve izvjesniji s obzirom na to da su se i Velika Britanija i SAD odlučile na evakuaciju svojih diplomata iz Ukrajine.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar