Kanada: Policija ubila dva napadača u pucnjavi u banci, povrijeđeno 6 policajaca

Svijet 29. jun 202207:37
Podijeli:
Izvor: Twitter

Kanadska policija ubila je dvojicu muškaraca tokom pucnjave u utorak u banci u Britanskoj Kolumbiji u kojoj je šest policajaca povrijeđeno, a obližnje kuće evakuirane su nakon otkrića moguće eksplozivne naprave, saopštila je policija.

Članovi tima za hitne slučajeve stigli su na mjesto događaja u Montrealsku banku u Saanichu na otoku Vancouveru, u blizini granice s američkom državom Washington, saopštila je policija. “Ovo je i dalje incident u tokus velikom nazočnošću policije na tom području”, navodi se u saopštenju koje je objavila policija u Saanichu na svojoj internetskoj stranici.

“Kuće i poslovni objekti u neposrednoj blizini mjesta incidenta evakuirani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima”, dodaje se.

Osumnjičeni su bili “teško naoružani”, a prva izvješća sugeriraju da su nosili pancire, rekao je šef policije u Saanichu Dean Duthie na konferenciji za novinare, dodavši da nema više informacija o njima.

Šest policajaca prevezeno je u bolnicu s prostrijelnim ranama. “U ovom trenutku očekujemo da će neki policajci biti pušteni nakon što im se pruži pomoć, dok su drugi zadobili vrlo teške povrede i odvedeni su na operaciju”, rekao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar