Kim Jong Un: Prevenirati posljedice od prirodnih nepogoda i covida-19

Svijet 03. sep. 202107:10
Podijeli:
Izvor: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je na poduzimanje napora koji bi u većoj mjeri prevenirali štete po gospodarstvo od prirodnih katastrofa ili pandemije koronavirusa, izvijestila je u petak državna novinska agencija KCNA.

Kim je to poručio tijekom predsjedavanja sastankom politbiroa vladajuće Radničke stranke, na čijem su dnevnom redu dominirali gospodarski planovi.

Sjevernokorejsko gospodarstvo zemlje pogođeno je međunarodnim sankcijama, kao i samonametnutim ograničenjima kretanja s ciljem sprječavanja izbijanja širenja koronavirusa. Također, obilne sezonske kiše i tajfuni povećali su zabrinutost zbog poremećaja u opskrbi hranom, napisao je Reuters.

Naime, prema procjeni UN-ove agencije za hranu (FAO) objavljenoj u srpnju, Sjevernoj Koreji prijeti nedostatak 860.000 tona hrane ove godine.

Kim je naglasio potrebu poduzimanja sveobuhvatnih mjera za prevladavanje abnormalnih klimatskih uvjeta, opasnost od kojih je porasla posljednjih godina, objavila je KCNA.

Te mjere bi između ostalog uključivale pošumljavanje radi kontrole erozije tla, kao i održavanje i gradnju riječnih nasipa.

Sjeverna Koreja nije potvrdila nijedan slučaj covida-19, ali je zatvorila granice i uvela stroge mjere prevencije, smatrajući pandemiju pitanjem nacionalnog opstanka.

“Sadašnja opasna situacija s globalnom pandemijom koja izmiče kontroli zahtijeva strožu prevenciju epidemije u cijeloj zemlji. Pooštravanje prevencije zadatak je od iznimne važnosti, u kojem se u sadašnjoj situaciji ne smije ni trenutka popustiti”, rekao je Kim.

Prema međunarodnim dužnosnicima, Sjeverna Koreja odbila je isporuke kineskog cjepiva Sinovac Biotech, kao i cjepiva AstraZenece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar