Majka veganka osuđena za smrt sina: Hranila ga samo voćem i povrćem FOTO

Svijet 02. jul 202214:30
Podijeli:
Izvor: Lee County Sheriff's office

Majka veganka proglašena je krivom za ubistvo zbog smrti svog 18-mjesečnog sina koji je imao samo 7,7 kilograma kada je preminuo 2019. godine, nakon što ga je majka stalno hranila voćem, povrćem i svojim mlijekom.

Šila O’Liri (Sheila Oleary), 39, osuđena je utorak pred porotom u Kejp Koralu na Floridi poslije jednonedjeljnog suđenja.

Sada joj prijeti život iza rešetaka, a presuda će joj biti izrečena 25. jula. Njen sin Ezra je preminuo 2019. godine od komplikacija izazvanih neuhranjenošću, prenosi Daily Mail.

Doktori su otkrili da nije bio hranjen nedjelju dana prije smrti septembru 2019. godine. Šila i njen muž koji je takođe optužen za ubistvo i čeka suđenje, pozvali su hitnu pomoć nakon što je Ezra prestao da diše. Hitna pomoć je na licu mjesta konstatovala smrt djeteta. Takođe su pregledali i troje starije djece ovog para.

Par je optužen u decembru 2019. godine nakon što je otkriven uzrok Ezrine smrti. Nikada nisu objavljene fotografije koje pokazuju u kakvom je stanju dijete bilo kada je preminulo.

Ali tužioci na Šilinom suđenju su opisali da je dečak bio iznuren i da je neprestano plakao.

“Odlučila je da zanemari njegov plač. Nije joj bila potrebna vaga da bi vidjela njegove kosti. Nije joj bila potrebna vaga da bi čula njegov plač”, rekla je pomoćnica državnog tužioca Sara Miler.

Par je ostalo troje djece hranio uglavnom mangom, bananama i avokadom. Dvoje djece od tri i pet godina su takođe bilo neuhranjeno. Koža im je bila žuta, a zubi crni. Šilina starija ćerka (11) je bila nešto boljeg zdravlja. Policija vjeruje da je to zbog toga što je djevojčica posećivala oca u drugoj državi pa je tamo bila na odgovarajućoj ishrani.

Maleni Ezra je rođen kod kuće i nikada nije bio kod ljekara. Policija je istakla da je dječak na dan smrti imao poteškoća da diše. Umjesto da pozovu pomoć, otac i majka su otišli na spavanje. Kada su se probudili dječak više nije disao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar