Mnogi evropski gradovi prekriveni snježnim pokrivačem

Svijet 09. feb. 202108:15
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Obilne snježne padavine i niske temperature zraka zahvatile su nekoliko evropskih gradova među kojima su i Berlin, London i Brisel.

Glavni grad Belgije, Brisel, suočen je s niskim temperaturama zraka i obilnim snježnim padavinama što se u proteklih nekoliko dana negativno odrazilo na odvijanje svakodnevnog života.

Kadrovi koje je zabilježila ekipa AA prikazuju ulice prekrivene snijegom, što je dovelo do otežanog saobraćanja. Među rijetkima koji uživaju u ovakvom vremenu su djeca, koja nastoje maksimalno iskoristiti snijeg i sanjkati se.

Temperatura zraka u Briselu u proteklim danima pala je na devet stepeni ispod nule, a snijeg je prekrio grad.

Meteorolozi najavljuju povećanje temperatura krajem sedmice, bez padavina.

Slična situacija je i u Berlinu gdje ekstremno niske temperature zraka otežavaju obavljanje svakodnevnih poslova. Dok stariji nastoje učiniti trotoare i saobraćajnice prohodnima, mlađi koriste priliku za dobru zabavu na snijegu.

Mnogi ljudi i u Londonu odlučili su izaći u park iako je snijeg padao skoro cijeli dan.

Ni niske temperature zraka nisu spriječile stanovnike Londona da se bave sportom i posjete Hyde Park, St. James's Park i Green Park.

Ipak, dio njih je ostao kod kuće, ne samo zbog nepovoljnih vremenskih prilika nego i zbog poštivanja mjera uvedenih radi sprečavanja širenja zaraznog oboljenja COVID-19.

Komentari

Vaš komentar