Nakon 11 sati leta: Slijepi putnik pronađen u cargo avionu, sletio u Amsterdam

Svijet 24. jan. 202209:51
Podijeli:
Izvor: FB/Amsterdam Airport Schiphol

Muškarac se skrivao više od 11 sati u avionu koji je letio iz Johhanesburga u Južnoj Africi ka Amsterdamu u Nizozemskoj. Otkriven je kada je avion sletio na aerodrom Schiphol.

Zvaničnici nisu mogli odrediti tačno njegovu dob, pa su rekli da je star između 16 i 35 godina.

“Saznali smo da je osoba pronađena nakon što je urađen istovar cargo aviona. Slučaj vodi Vojna policija”, kazala je glasnogovornica aerodroma Willemeike Koster za CNN.

Posada aerodroma uočila je nešto što liči na osobu tokom istovara i odmah su prijavili vlastima. Kada su došli zajedno s Hitnom pomoći, potvrdili su da je riječ o čovjeku koji je živ, ali je bio pothlađen.

“Iznenadili smo se da smo pronašli čovjeka, ali više smo se iznenadili da je živ nakon što je avion preletio 10.000 kilometara na veoma niskim temperaturama”, rekao je glasnogovornik vojne policije Joanne Helmonds.

Muškarac je stabilizovan na aerodromu i prebačen u bolnicu iz koje je otpušten. Sada se nalazi u azilnom centru gdje će biti odlučeno o njegovom zahtjevu za azil.

Kako se navodi u saopćenju, avion je letio 11 sati, da je imao jedno zaustavljanje u Keniji, kao što to bude, trajao bi nekoliko sati duže.

Avion je u vlasništvu kompanije Cargolux iz Luksemburga koja je odbila komentirati ovaj slučaj dok se istraga ne završi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar