Napad ozloglašenog antivaksera na ljekara: “Ubiću te, kopile!” (VIDEO)

Podijeli:
Izvor: Antivakser Vencislav Angelov (poznat kao Čikago) poslije incidenta u ordinaciji u u bugarskom mjestu Novo Selo 17. januara

Ivajlo Ivanov je 17. januara listao fasciklu s dokumentima u svojoj skromnoj doktorskoj ordinaciji u Novom Selu na sjeverozapadu Bugarske, kada je najednom dobio neočekivanu posjetu.

S uključenom kamerom, jedan od najozloglašenijih antivaksera u zemlji Vencislav Angelov uletio je unutra zajedno sa ženom čiji je suprug, koji je inače imao historiju srčanih problema, preminuo pošto ga je Ivanov vakcinisao protiv COVID-19, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

“Ubiću te, kažem ti, hej, ti kopile”, vikao je Angelov, poznat pod nadimkom “Čikago”, što se moglo čuti na snimku koji je išao uživo na njegovoj Facebook stranici.

Angelov, koji zagrovara desničarsku političar i koji poznat kao borac mjera zatvaranja i vakcinacije protiv korona virusa, uhapšen je kasnije. U napadu su povrijeđeni i ljekar i Angelov.

Predsjednica opštine Novo Selo, Mareila Jordanova rekla je za bugarski servis RSE da je Ivanov potresen zbog incidenta i da je dao izjavu u policiji.

Zbog ovog slučaja trenutno nekoliko sela nema doktora”, rekla je Jordanova 18, januara.

Incident je ponovo skrenuo pažnju na Bugarsku, članicu Evropske unije, koja ima blizu sedam miliona stanovnika od kojih je manje od 30 posto vakcinisano i koja se trenutno bori da obuzda peti talas pandemije.

Prema zvaničnim podacima, Bugarska je 18. januara prijavila rekordnih 11.181 novozaraženih korona virusom u jednom danu. U toj zemlji trenutno je dominantan omikron soj.

Ukupan broj zaraženih u Bugarskoj premašuje 840.000, sa 32.332 smrtna slučaja od početka pandemije.

Nejasno je s kojim bi se optužbama, ako ih bude bilo, Angelov mogao suočiti, ali Bugarski ljekarski sindikat je pozvao policiju da vodi slučaj do kraja.

Opširnije na portalu RSE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar