Nezapamćen zločin potresa Britaniju: Medicinska sestra otrovala bebu

Svijet 24. maj 202216:43 > 16:43
Podijeli:
Izvor: ilustracija Foto:Anita Maric / SWNS / SWNS / Profimedia; shutterstock

U Velikoj Britaniji dogodio se nezapamćeni zločin u kojem je ubijeno tek rođeno dijete, i to nakon što ga je otrovala medicinska sestra u dječijoj bolnici u Birmingemu.

Kako pišu britanski mediji, beba je preminula brzo i neočekivano, a navodni uzrok smrti je trovanje kojem je dijete bilo izloženo nekoliko dana prije smrti.

Navodno je za smrt djeteta odgovorna 27-godišnja medicinska sestra, koja mu je namjerno davala otrovnu materiju.

Medicinska sestra je uhapšena i protiv nje je pokrenuta istraga. Hapšenje medicinske sestre je izazvalo burne reakcije roditelja čija se djeca liječe u ovoj bolnici, piše Daily Mail.

Uprava bolnice ju je odmah suspendovala, a roditeljima poslala pismo sa detaljima o incidentu. Uprava bolnice pokušava da umanji strah za sigurnost svojih potomaka.

„Jedno dijete je nedavno umrlo na pedijatrijskoj jedinici intenzivne njege nakon što mu se zdravstveno stanje brzo i neočekivano pogoršalo. Kada se tako nešto dogodi, mi kao ustanova, prvo moramo da sprovedemo detaljnu istragu, kako bismo potom sa sigurnošću mogli da iznesemo detalje”, piše u saopštenju bolnice.

Portparol policije Zapadnog Midlenda potvrdio je da je medicinska sestra uhapšena.

„Dijete je nažalost preminulo u četvrtak u bolnici. Ona je uhapšena u četvrtak uvečer zbog sumnje da je djetetu dala otrov sa namjerom da ugrozi život. Puštena je, jer nema osnova da će ometati tok istrage, a trenutno se ispituju rezultati forenzičkih ispitivanja”, rekao je portparol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar