Priveden dva puta zbog bacanja grudvi i limenki na američki konzulat u Berlinu

Svijet 20. jan. 202110:58
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Leon Kuegeler

Mlađi muškarac je dvaput priveden zbog bacanja grudvi i drugih predmeta na američki konzulat u Berlinu i rasprave s obezbjeđenjem. Dvadesetšestogodišnjak je uzvikivao slogane protiv odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Afganistanski državljanin koji živi u Berlinu se pojavio ispred konzulata galameći i bacajući grudve oko 15 sati u utorak. Nakon što su ga službenici iz obezbjeđenja konzulata upozorili da napusti prostor, počeo je bacati grudve i na njih.

Policajci su mu stavili lisice na ruke nakon čega je udarao glavom od policijsko vozilo i nakratko izgubio svijest. Svijesti je došao prije dolaska medicinske ekipe koja ga je odvezla u bolnicu. Testovi su pokazali da je bio pod utjecajem opojnih sredstava.

Istu noć oko 22:30 sati mladić se ponovo pojavio pred konzulatom bacajući dvije limenke pića na policajce. Savladali su ga, ali je opet glavom udarao u policijsko vozilo. Nije se povrijedio, ali je oštetio vozilo. Alkotest je potvrdio da je bio pod dvostruko većim utjecajem alkohola nego ranije. Pušten je iz policijske stanice uz optužbe za oštećenje tuđe stvari i tjelesne povrede.

Komentari

Vaš komentar