Prvi čovjek britanske vojske: Putinovi problemi su sve veći

Svijet 18. sep 202212:20
Izvor: Vladimir Putin (Sergey Bobylev/TASS Host Photo Agency/Handout via REUTERS)

Tony Radakin admiral i zapovjednik britanske vojske za BBC je rekao da predsjednik Rusije Vladimir Putin nije ostvario svoje vojne ciljeve u Ukrajini.

Radakin je izjavio da će sukob vjerojatno trajati još dugo “unatoč nedavnim uspjesima ukrajinskih snaga”. Novinarka BBC-ja pitala je Radakina da prokomentira situaciju u Ukrajini.

“Strateške greške dovode do strateških posljedica”

“Na samom početku rekli smo da se radi o strateškoj pogrešci predsjednika Putina, a strateške pogreške dovode do strateških posljedica. A u ovom slučaju, to je strateški neuspjeh. Putin ne uspijeva u svim svojim vojno strateškim ciljevima. Želio je pokoriti Ukrajinu, to se neće dogoditi. Želio je preuzeti kontrolu nad glavnim gradom, vidjeli smo da je to ranije propalo. Vidjeli smo da želi oslabiti NATO, a NATO je sada mnogo jači. Pridružile su nam se Finska i Švedska.

On želi slomiti međunarodnu zajednicu. Putin je pod pritiskom, njegovi problemi su sve veći. Uvijek je imao problema s opremom, a i nema dovoljno ljudstva. Njegove snage su slabe na terenu. Također, vidimo veličanstvene hrabre ukrajinske oružane snage koje se bore za svoju zemlju. Mi im svi pružamo međunarodnu podršku, i Ukrajinci su to prihvatili”, rekao je Radakin.

Komentari

Vaš komentar