Pucnjava tokom protesta u Bejrutu, najmanje jedna osoba stradala

Svijet 14. okt. 202112:03 > 12:55
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Mohamed Azakir

Najmanje jedna osoba je smrtno stradala u žestokoj pucnjavi koja je izbila danas u Bejrutu tokom protesta na kojima se tražila smjena sudije koji vodi istragu o smrtonosnoj eksploziji u bejrutskoj luci prošle godine.

Informaciju o stradaloj osobi i nekoliko ranjenih potvrdio je neimenovani doktor bolnice Al-Sahel u Bejrutu.

Kako javlja CNN, prenoseći lokalne medije, stotine pristalica Hezbollaha, kojeg podržava Iran, i glavnog šitskog saveznika Amala kretali su se prema Palači pravde u glavnom gradu Libanona kada su se začuli pucnji s nepoznate lokacije, prisilivši novinare i demonstrante da se raziđu.

Dopisnica Washington Posta u Bejrutu objavila je informaciju kako je na protestu otvorena vatra iz snajpera, te kako se događa “opasna eskalacija”.

Hezbollah je bio žestoki protivnik Tarika Bitara, popularnog suca koji vodi istragu o eksploziji u Bejrutu i koji je tražio progon visokih dužnosnika.

Libanonska vojska je upozorila kako će otvoriti vatru na svaku osobu koja nosi oružje u području Bejruta zahvaćenom protestima. U saopštenju koje je objavljeno na službenom Twitteru građanima je preporučeno da zaobilaze ulice u četvrti Tayouneh.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad