Saudijska Arabija traži da se hitno zaustave izraelski napadi na Palestinu

Svijet 16. maj. 202114:26 > 14:40
Podijeli:
Izvor: Reuters

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije princ Faisal bin Farhan Al Saud osudio je u nedjelju izraelsko "flagrantno kršenje" palestinskih prava i pozvao međunarodnu zajednicu da hitno djeluje kako bi zaustavila vojne operacije.

Al Saud je to kazao na početku hitnoga virtualnog sastanka Organizacije islamske suradnje (OIC) koja broji 57 država članica. U međuvremenu sukobi između Izraela i palestinskih militanata u Pojasu Gaze traju već sedmi dan.

Saudijski ministar vanjskih poslova osudio je, kako je kazao, “kršenje svetosti islamskih svetih mjesta” i “prisilno” iseljavanje Palestinaca iz njihovih domova u Istočnom Jeruzalemu.

Međunarodnu zajednicu je pozvao da preuzme odgovornost i zajamči okončanje ovako “opasne eskalacije” sukoba te da hitno poduzme korake da se prekinu vojne operacije i ožive mirovni pregovori utemeljeni na ranije postignutom dogovoru dviju država.

Izraelska vojska je zračnim udarima rano u nedjelju u Gazi ubila 33 Palestinaca, uključujući trinaestero djece, tvrde zdravstveni dužnosnici Pojasa Gaze, dok su rakete sedmog dana borbi ispaljivane iz Gaze na Izrael.

Izrael je izvijestio o 10 poginulih, među kojima je i dvoje djece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar