Sina Putinovog glasnogovornika uživo u programu pitali hoće li ići u rat

Svijet 22. sep 202211:38
Izvor: Screenshot

Dmitrij Nizovcev, voditelj Popularne politike, YouTube kanala koji su stvorile pristalice Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova, uživo u programu.

Nizovcev se predstavio kao vojn zvaničnik koji ga želi mobilizirati i naredio mu da sutradan u 10:00 sati dođe na ljekarski pregled.

“Morate shvatiti, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko je pogrešno da ja budem tamo. Ukratko, bavit ću se time na drugom nivou”, odgovorio je mlađi Peskov.

Nikolaj Peskov također nije dao saglasnost ni da ga prijave kao dobrovoljca, prenosi ruski Insider.

“Moram općenito razumjeti šta se događa i koja prava imam. Da me sutra odvedu, vjerujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem braniti svoju domovinu, ali moram shvatiti koja je korist od mog pojavljivanja tamo, govorim o određenim političkim nijansama”, dodao je.

O upisivanju kao dobrovoljca Peskov je rekao: “Učinit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da trebam ići tamo, ja ću otići”.

Video se proširio i na društvenim mrežama, no nije moguće sa sigurnošću dokazati da je to doista bio razgovor s Nikolajem Peskovom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar