Srbin nasmrt izbo Somalijca u Minhenu jer je rekao da bi spavao sa maloljetnicom

Svijet 29. maj. 202211:032 komentara
Podijeli:
Izvor: Thomas Frey / POOL / AFP

Srbin (32) uhapšen je u Minhenu šest i po nedjelja nakon što je nasmrt izbo 25-godišnjeg državljanina Somalije. Dva muškarca našli su se u istom društvu kada je Somalijac izjavio da bi spavao sa maloljetnicom, što je Srbina razjarilo.

Svađa koja je eskalirala u tuču, koja se potom završila kobno, dogodila se nasred ulice u centru Minhena prije oko šest nedjelja. Grupa muškaraca, među kojima su bili Srbin i Somalijac, našli su se na ulici i tada je Somalijac prokomentarisao kako bi imao seksualni odnos sa maloljetnicom. Srbin je pobjesnio jer, kako navode njemački mediji, i sam ima kćerku tog uzrasta.

Potukli su se, a Srbin je žrtvu izbo više puta, zbog čega je, nekoliko dana kasnije, preminuo u bolnici.

Osumnjičeni 32-godišnjak uhapšen je u srijedu, piše portal n-tv.de. Prilikom potrage za njim, policija je pretresla četiri stana, u kojima su pronađeni kaiš, čiji su dijelovi uočeni na licu mjesta, nož i odjeća u kojoj je bio u trenutku napada.

Inače, osumnjičeni je odranije poznat policiji. Desetak puta je privođen, više puta zbog nanošenja teške tjelesne povrede, krađe i vožnje bez dozvole. Sa druge strane, i žrtva je odranije poznata po krivičnim djelima u vezi sa drogom i nasiljem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar