Trgovci drogom sve inovativniji: Zaplijenjena tona kokaina u obliku krompira

Svijet 16. jun 202209:31 > 09:37
Izvor: El Tiempo

Kolumbijska policija zaplijenila je kontejner sa 1.000 kilograma kokaina koji je bio "prerušen" u krompir i smrznuti čips. Zapljena se dogodila na sjevernoj obala Kariba. U videu se vidi kako policajci vade krompir iz kesica, ali kada ga zarežu iz njega izlazi bijeli prah.

U potrazi za kokainom je učestvovalo više od 50 osoba kao i psi tragači. Kokain je stigao iz španske luke Cartagena. Policija je dobila anonimnu dojavu.

“Ovo je možda najinovativniji slučaj koji su otkrili trgovci drogom posljednjih godina. Drogu su sakrili u nepravilnim kalupima koji simuliraju krokete od kasave i Creole. Saradnja i podrška ljudi koji upravljaju pomorskim terminalima je od suštinskog značaja. Nastavit ćemo zajedno raditi na pronalasku odgovornih i otkrivanju onih koji stoje iza ove pošiljke”, rekao je general-major policije za borbu protiv narkotika Ricardo Augusto Alarcón Campos.

Istakao je kako “krivotvoreni” krompir i smrznuti čips izgledaju doista obmanjujuće, ali da ambalaža nije imala rok trajanja. To je izazvalo sumnju.

“Ovo je bilo vrlo skupo jer se svaka vreća morala otkriti i svaki smrznuti dio provjeriti. Ovim potvrđujemo našu opredijeljenost borbi protiv trgovine drogom”, poruičo je Campos.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar