Trump: Biden, pazi koje su tvoje želje

Svijet 13. jan. 202109:44 > 10:351 komentar
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Carlos Barria

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako ga ne zabrinjava 25. amandman, koji omogućava njegovu smjenu i o kojem se uveliko govori nakon prošlosedmičnih nereda u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Tokom posjete saveznoj državi Teksas, Trump je posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju.

Tokom obraćanja komentirao je i to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile, a rekao je kako je “sloboda izražavanja napadnuta kao nikada prije.”

Osvrnuvši se i na rasprave o 25. amandmanu, koji dopušta potpredsjedniku da smijeni predsjednika ako nije u stanju da obnaša dužnost, Trump je poručio:

“25. amandman za mene predstavlja nula rizika. Ali ova će se stavka vratiti negativno na Joea Bidena i Bidenovu administraciju. Biden, pazi koje su tvoje želje.”

Ponovio je kako poziva na “umjerenost”.

“Sada je vrijeme za oporavak naše zemlje. Sada je vrijeme za mir i spokoj”, rekao je Trump.

Reagovao je i na upad u zgradu Kongresa.

“Prošle srijede, milioni građana vidjeli su upad u američki Kongres i lutanje njegovim hodnicima. Kao što sam uvijek govorio tokom svog mandata, mislim da bismo trebali poštivati ​​američku historiju i tradiciju. Razlog zašto smo danas ovdje jeste još jednom naglasiti da moramo štititi vladavinu zakona i podržavati naše sigurnosne snage u Americi”, naveo je Trump, prenosi Anadolija.

Komentari

Vaš komentar