Turisti u panici mlatili bezopasnu ribu, mislili da je ajkula

Svijet 06. jul 202217:18 > 17:321 komentar
Podijeli:
Izvor: Screenshot/TW

Ovih dana na društvenim mrežama pojavio se "zastrašujući" snimak iz ljetovališta u Turskoj koji prikazuje borbu kupača protiv "morske nemani". Ubrzo se ispostavilo da se nije radilo o ajkuli, kako se u prvih mah pretpostavilo, nego o jednoj vrsti ribe, javlja Metro.

Samo nekoliko dana nakon što su u Egiptu u napadu morskog psa poginule dvije žene, pojavio se video iz Marmarisa na kojem turisti običnim štapom i krpom udaraju ribu dok ona pokušava otplivati u smjeru plaže pune djece.

Kako prenosi Metro, kupači koji su stajali u plitkoj vodi u jednom trenutku vidjeli su zlokobne tamne peraje kako kruži oko njih, dok su ljudi na plaži užasnuto pokazivali.

Riba je na kraju otplivala nakon bolnog susreta, dok su neki plivači ostali na mjestu kako bi bili sigurni da je otišla.

Turski zvaničnici su potvrdili da to nije bila ajkula, kako su u početku prenijeli pojedini mediji.

“Riba viđena na javnoj plaži, i za koju se mislilo da je ajkula, bila je mediteranska morska riba. Prema mišljenju stručnjaka, radi se o bezopasnoj životinji. Zato ne morate sa sobom nositi krpu kada idete u more”, pojasnili su zvaničnici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar