U New Yorku spektakularnim vatrometom proslavljeno ukidanje restriktivnih mjera

Svijet 16. jun. 202111:02 > 11:03
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Vlasti New Yorka sinoć su donijele odluku o ukidanju skoro svih restriktivnih mjera uvedenih u sklopu borbe protiv pandemije COVID-19, a to je obilježeno i spektakularnim vatrometom.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo izjavio je da je ostvaren cilj procesa imunizacije i da je više od 70 posto građana savezne američke države primilo vakcine protiv koronavirusa.

Cuomo je kazao da se zbog toga ukidaju skoro sve restriktivne mjere u New Yorku.

“Danas je 472. dan borbe protiv pandemije COVID-19. Od danas se vraćamo normalnom životu. To je veoma važno i zaslužili smo to nakon tako dugog puta“, poručio je Cuomo.

New York je u nekoliko navrata bio epicentar pandemije u Sjedinjenim Američkim Državama, a Cuomo je kazao da je 15-mjesečna borba urodila plodom i da Njujorčani iz te borbe izlaze još jači.

Ističući kako više nema potrebe za maskama, trijažama, fizičkom distancom i ograničavanjima okupljanja ljudi, Cuomo je kazao da se epidemiloških protokola i dalje trebaju pridržavati oni koji nisu vakcinisani.

Cuomo je kazao da ukidanje restriktivnih mjera predstavlja čin pobjede nad pandemijom i da su zato na deset lokaliteta u New Yorku organizirani vatrometi.

SAD provodi masovnu imunizaciju protiv koronavirusa, a do sada je u 15 saveznih država, uključujući i Washington DC, vakcinisano više od 70 populacije. U vakcinaciji prednjači savezna država Vermont sa 84 posto vakcinisanih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar