Veteran američke diplomatije: Biden je upravo situaciju učinio još opasnijom

Svijet 27. mar 202211:083 komentara
Izvor: Joe Biden (REUTERS/Evelyn Hockstein)

Izjava američkog predsjednika Joea Bidena da ruski predsjednik Vladimir Putin "ne može ostati na vlasti", izazvala je oštre kritike veterana američke diplomacije Richarda Haassa.

Bidenova izjava je “tešku situaciju učinila još težom, a opasnu situaciju još opasnijom”, objavio je Haass na Twitteru. Haass je inače predsjednik američkog Vijeća za međunarodne odnose.

“To je očito. Ono što je manje očito je kako poništiti nastalu štetu. Sugeriram da predsjednikovi glavni pomoćnici konaktiraju svoje kolege u Rusiji i daju im do znanja da je Amerika spremna pregovarati s ovom ruskom vladom”, napisao je Haass.

Haass je komentirao i intervenciju Bijele kuće, koja je odmah nakon Bidenova govora u Varšavi poručila da “predsjednik nije pozvao na promjenu režima u Moskvi”.

“Reakcija Bijele kuće na izjavu predsjednika o promjeni režima vjerojatno neće proći. Putin će to vidjeti kao potvrdu svega onoga u što je vjerovao cijelo ovo vrijeme. Veliki propust zbog kojeg raste rizik da će rat potrajati i postati još gori”, napisao je Haass.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar