Vitalij Kličko vježba sa ukrajinskom vojskom

Svijet 02. jan 202215:344 komentara
Izvor: Vitali Kličko (Screenshot/Instagram/vitaliyklitschko)

Bivši svjetski prvak u boksu i aktuelni gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pridružio se vojsci Ukrajine i pozvao ostale funkcionere da učine isto. On je naime počeo da trenira sa ukrajinskim vojnim rezervistima usred rastućih tenzija između Ukrajine i Rusije, prenosi New York Post.

Kličko, sada gradonačelnik Kijeva, opisao je Putina kao „gangrenu“ koja pogađa Evropu, jer raste strah da Rusija planira invaziju na domovinu bivšeg boksera.

Kličko (50) izabran za gradonačelnika 2014. godine, dao je komentare za Daily Telegraph nakon učešća u vojnim simulacijama i vježbama taktičke obuke dok Rusija skuplja snage na granici sa Ukrajinom.

“Mnogi od nas su služili vojsku i te vještine su morale da se vrate. Mislim da je ova obuka neophodna za visoke i srednje zvaničnike u zemlji, koja je u ratu već skoro osam godina“, rekao je on.

Kličko kojeg još zovu i “Dr. Gvozdena pesnica”, navodno je rekao da će njegovo porijeklo poslužiti najvećem ukrajinskom gradu u slučaju sukoba.

“Mislim da se više radi o karakternim osobinama koje dijele svi profesionalni sportisti. Samodisciplina, pedantnost, upornost i snažan osjećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspijete, bez obzira šta radite”, rekao je on za britanski Telegraph.

“Što se tiče mog statusa slavne ličnosti, moje veze su od velike pomoći i daju veliku prednost”, dodao je on.

“Zato što Ukrajina ne može da prevaziđe teške izazove sa kojima se suočava bez prijatelja i pouzdanih partnera”, zaključio je Kličko.

100.000 ukrajinskih vojnih rezervista navodno je podijeljeno u 25 jedinica koje imaju zadatak da štite ključne lokacije i održavaju red tokom rata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar