Vulin: Kobre spriječile da Jeremić od Vučića dobije ono što je zaslužio

Svijet 25. jun. 202115:58
Podijeli:

Aleksandar Vulin, srbijanski ministar unutrašnjih poslova rekao je da su pripadnici Odreda vojne policije za specijalne namene Kobre "spriječili" da predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić i još tri funkcionera te stranke "dobiju ono po šta su došli" od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Čestitam pripadnicima Kobri što su uspjeli da Jeremića i još trojicu spriječe da od predsjednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili”, naveo je Aleksandar Vulin u saopštenju.

Kako je ocijenio, četvorica funkcionera Narodne stranke „pokušali su da isprovociraju predsjednika Vučića“.

Nekoliko funkcionera Narodne stranke, predvođeni Vukom Jeremićem, odazvali su se pozivu predsjednika Aleksandra Vučića „na tuču“. Jutros se pojavili ispred Predsjedništva na Andrićevom vijencu.

Vučić se, prema svjedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: „Hajde me tuci“.

Predsjednik Srbije pozvao je prethodnog dana predstavnike Narodne stranke Vuka Jermića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića, Borivoja Borovića i Vladimira Gajića da dodju da ga „linčuju ako smiju“. Da će on sam izaći na kraj s njima.

Mihajlović: Umjesto programa nudi nasilje, prijetnje i zastrašivanje

Funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović ocijenila je da je Vuk Jeremić provokacijom i dolaskom ispred zgrade u kojoj je kabinet predsjednika Srbije na djelu pokazao svoju uličarsku politiku u kojoj, umjesto programa, nudi nasilje, prijetnje i zastrašivanje.

„Jeremić je na djelu pokazao kako izgleda politika revanšizma koju zagovaraju on i njegovi saradnici i kako bi se fizički obračunavali sa svima sa kojima se ne slažu. Ali, to nije Srbija koju žele njeni građani. Zato i nema njihovu podršku, jer niko ne želi da živi u zemlji u kojoj se politika vodi nasiljem i uličarskim ponašanjem“, istakla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Orlić: Vučić ih je postavio na svoje mjesto

Član predsjedništva SNS-a Vladimir Orlić navodi da je Jeremić sa “četvoricom bitangi” ušao u Predsjedništvo i da je odatle brže izašao nego što je ušao. Vučić je, kako kaže, bitange postavio na svoje mjesto.

„Nadali su se dripci tokom hrabrenja u bircuzu da Aleksandar Vučić neće sići pred njih. Da će na buku i na blef da im prođe još jedan cirkus koji snimaju za Twitter. I preigrali se. Jer kad je Vučić sišao među njih, u lice im rekao da su lopovi – što im inače misli i cijela Srbija. Krenuli su da se tresu, mucaju i cvile, nije se prosto znalo koja je od tih đilkoških kukavica glasnija u zapomaganju. Ni ko je od njih brži, kad su zagrebali nazad prema vratima“, rekao je Orlić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar