Zelenski poručio Ukrajincima: “Sve će biti Ukrajina”

Svijet 30. sep 202215:302 komentara
Izvor: N1

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je Ukrajincima kako će “sve biti Ukrajina” u izjavi objavljenoj prije nego što je ruski predsjednik Vladimir Putin počeo govoriti u Moskvi tokom ceremonije na kojoj je objavio namjeru Kremlja da pripoji gotovo petinu Ukrajine Rusiji.

“Imamo situaciju pod kontrolom”, rekao je Zelenski na kraju sastanka s najvišim ukrajinskim vojnim i sigurnosnim dužnosnicima i dodao: “Sve će biti Ukrajina”.

Zelenski je rekao da su dužnosnici čuli izvještaje s prve linije, “razmotrili daljnji plan za oslobađanje naših teritorija”, analizirali “moguće akcije neprijatelja u bliskoj budućnosti” i razgovarali o logistici opskrbe vojnika oružjem i streljivom.

Dok je Putin govorio, Andriy Yermak, šef ureda predsjednika Zelenskog, objavio je kratak komentar na Telegramu, kazavši:

“Nastavljamo raditi i oslobađamo ukrajinske teritorije. Ne obraćamo pažnju na one koji bi trebali piti tablete. Vojska radi, Ukrajina je ujedinjena. Samo naprijed”.

Yermakova poruka stigla je dok su se ukrajinske snage približavale ruskim položajima oko Lymana u istočnoj regiji Donjecka, jednom od područja za koje je Putin rekao da će ih Rusija pripojiti.

Podsjećamo, u govoru tokom ceremonije potpisivanja aneksije četiri ukrajinske regije Rusiji, ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao kako od danas Rusija ima četiri nove regije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar