Prodajete smartfon? Evo kako za njega možete dobiti najviše novca

Tehnologija 22. jun 201914:27 > 14:30
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Ukoliko imate namjeru jednog dana prodati svoj smartphone, postoji nekoliko malih trikova kako biste mogli proći još bolje.

Kupite zaštitu ekrana čim kupite smartfon

Zaštite ekrana su u pravilu ‘žrtvena stakla’ koja se lijepe na ekran uređaja. Premda ćete za dobra stakla morati platiti više, solidno kaljeno staklo za smartfon košta od 150 kuna na više. Također ne brinite ako vam zaštita ekrana pukne nakon što telefon padne na tlo – to je njezina namjena. Za kraj, kada odlučite prodavati smartfon, uvijek možete zaštitu ekrana prodati kao dodatni komad opreme i time podignuti njegovu cijenu, piše tportal.

E da – također izbjegavajte plastičnu zaštitu ekrana, jer ona ne dolazi ni blizu kakvoći kaljenog stakla.

Pospremite svo pakiranje uređaja

Kada prodajete svoj smartfon, ljudima će biti interesantniji ako ga dobiju u originalnoj kutiji. Spremite ga u kutiju u stanju čim sličnijem onome u kojem ste ga kupili i vjerojatno ćete za njega moći dobiti više novca. A maskica? Nju možete prodati za nekoliko desetaka (ili stotinu) dodatnih kuna.

Očistite svoj smartfon prije prodaje

Ako odlučite prodati uređaj bez mrlja i nečistoća, za njega ćete dobiti više novca. Telefoni koji izgledaju sličnije neotvorenom uređaju u pravilu vrijede više novca. S obzirom da vam kupac neće dati novac dok ne pregledat telefon, vrlo je izvjesno da će vam sniziti cijenu ako shvati da telefon nije ono čemu se nadao. Drugim riječima, ako očistite uređaj od prašine i nečistoća prije nego što ga prodate, za njega ćete dobiti više novca.

Pukao vam je ekran? Popravite ga

Prije nego što telefon odlučite prodati ili zamijeniti za drugi, možda će vam se isplatiti popraviti oštećeni ekran. Uređaji sa slomljenim prikazom i dalje se mogu prodati, no manje su šanse da će ih kupac htjeti kupiti. Koliko vam se isplati popravljati ekran? Odite na web stranicu koja se bavi otkupom uređaja i provjerite koliko košta ekran sa napuklim ekranom u odnosu na onog bez oštećenja, preračunajte to u cijenu servisa i vidjet ćete koliko vam se cijela avantura isplati. Ako je razlika u cijeni veća od cijene popravka, ne gubite vrijeme, već odmah odite u servis.

Ništa bez maskice

Ako koristite novije modele uređaja koji imaju staklene ekrane, vjerojatno ćete hteti koristiti maskicu. Ako zaštitite ekran i kućište uređaja, imat ćete sigurniji uređaj kojeg ćete morati rijetko nositi na popravak – a dobro će vam doći i dodatni novac kojeg ćete moći za njega tražiti jednog dana kada ga odlučite prodati. Ako telefon planirate zadržati za sebe, obavezno kupite maskicu prije nego što kupite uređaj – telefon vam može pasti na pod čim ga izvadite iz kutije. Kakve maskice kupovati? One koje pružaju najveću zaštitu – u praksi su se najboljima pokazale one sa izbočenim prednjim rubom, kao i bočnim ublaživačima udara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad