Kako što brže napuniti vaš pametni telefon?

Tehnologija 20. nov 201907:47 > 07:54
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Svi smo se bar jednom (ako ne i više puta) našli u situaciji kad smo trebali nekamo krenuti i shvatili kako smo zaboravili napuniti pametni telefon. Donosimo nekoliko ideja i prijedloga kako izvući maksimum iz kratkog vremena koje je na raspolaganju za punjenje.

Koristite originalne adaptere i kabele

Vaš pametni telefon brže će se napuniti ako koristite adapter i kabel koji su došli s njim u paketu. To je često najbolje i najsigurnije rješenje.

Kupujete li novi punjač, obratite pozornost na ampere. Na vašem punjaču vjerojatno piše nešto poput ovog: 5.0V->1A. Jedan amper struje bit će dovoljan većini smartfona.

Ako punjač ima više ampera, brže ćete moći napuniti mobitel. Ako ima manje, punjenje bi trebalo biti sporije. Imajte na umu kako je ovo tek okvirno pravilo.

Ostavite pametni telefon na miru dok se puni

Isključeni smartfon brže će se puniti nego uključeni koji treba struju kako bi pronašao Wi-Fi, upogonio zaslon ili locirao GPS. Ako je isključen baterija nema drugog posla nego puniti se.

Stavite smartfon u zrakoplovni način rada

Stavite smartfon u zrakoplovni način rada i nemojte ga koristiti dok se ne napuni. Zaslon je u pravilu među najvećim potrošačima baterije.

Uključite štedljivi način rada

Uključite štedljivi način rada dok punite smartfon. Ovaj trik nije podjednako učinkovit kao potpuno isključivanje ili korištenje zrakoplovnog načina rada, ali može dobro poslužiti kad trebate brzo dopuniti bateriju, a ne želite, recimo, propustiti važan poziv.

Pogasite sve što nije nužno

Isključite sve osim značajke za telefoniranje i smanjite svjetlinu zaslona na najmanju moguću vrijednost. Prvi na popisu trebaju biti Bluetooth, GPS, Wi-Fi i NFC, a dobro je i privremeno onemogućiti automatsko preuzimanje softverskih nadogradnji. Suzdržite se od bespotrebnog prčkanja po zaslonu.

Držite mobitel na sobnoj temperaturi

Dok punite mobitel, držite ga podalje od izvora topline i materijala koji lako zadržavaju toplinu, poput primjerice tkanina. Nije dobra ideja puniti mobitel dok ga, recimo, držite u džepu ili ga ostaviti na jastuku.

Koristite dodatnu bateriju za dopunjavanje

Eksterne baterije nisu pretjerano skupe, lagane su i lako prenosive, a mogu odlično poslužiti kad god se nađete daleko od utičnice ili kad imate trenutke praznog hoda tijekom kojih možete dopuniti svoj smartfon.

Evo što još trebate izbjegavati

Ako trebate na brzinu napuniti ili dopuniti vaš pametni telefon, nemojte ga spajati na prijenosno računalo. Utori za USB u pravilu pune sporije nego utičnica. Također, u ovakvoj situaciji nemojte puniti bežično ako baš ne morate. Iako je ta tahnologija značajno napredovala zadnjih godina, ipak i dalje zaostaje za punjenjem putem žice, piše tportal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad