Google zabunom iz Gmaila uklonio korisnu značajku, obećali su je vratiti

Tehnologija 02. okt 202010:45 > 10:47
Izvor: Shutterstock

Opcija Select all conversations that match this search, koja omogućuje masovno i brzo brisanje e-pošte, odjednom je uklonjena, bez najave i obrazloženja.

Ako se pri čišćenju suvišnih e-mailova iz Googleovog servisa za web poštu Gmail koristite značajkom koja omogućava odabir i uklanjanje svih poruka koje odgovaraju određenim kriterijima pretrage, ovih vas je dana moglo dočekati neugodno iznenađenje, piše Tportal

Naime, opcija Select all conversations that match this search odjednom je uklonjena, bez najave i obrazloženja. Umjesto nje pojavila se navigacijska traka s nizom dugmadi s prečicama za razne funkcionalnosti.

Očekivano, taj je potez diva iz Mountain Viewa izazvao opravdani gnjev nemalog broja korisnika Gmaila. Nije pomoglo što njihova korisnička služba, čini se, nije bila svjesna problema pa je danima davala upute koje nisu funkcionirale, piše Verge.

Što se dogodilo? Pa, službeno objašnjenje iz Googlea glasi kako je riječ o nenamjernoj pogrešci. Ispričali su se korisnicima i obećali su kako će spornu značajku ponovno upogoniti ‘čim to bude moguće’.

Dok se to ne dogodi morat ćete posegnuti za filterima kako bi obrisali ili arhivirali više od jedne stranice e-poruka u Gmailu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad