Predstavljen smartwatch sa snažnom baterijom i cijenom od samo 20 dolara

Tehnologija 03. dec 202009:36 > 09:42
Izvor: Wyze

Koliko ste novaca spremni platiti za pametni sat? Korisnici Appleovih uređaja koji preferiraju Apple Watch moraju, ovisno o modelu, izdvojiti više od 500, odnosno više od 700 KM, no na tržištu su dostupni i puno jeftiniji modeli, ali čini se kako niti jedan ne može konkurirati pametnom satu koji je ovaj tjedan predstavila kompanija Wyze.

Njihov Wyze Watch bit će dostupan u dvije verzije – 44 i 47 mm s cijenom od samo 20 dolara, što bi preračunato u bh. valutu iznosilo nešto više od 30 KM. Posebno je zanimljivo vidjeti opcije ovog sata jer, uz nekoliko nedostataka (nema podrške za GPS i glasovne asistente), Wyze Watch nudi manje-više sve što i višestruko skuplji uređaji. Naravno, tek treba vidjeti kako takav sat radi, koliko je brz i responzivan te kolika je njegova tehnologija praćenja zdravstvenih opcija i aktivnosti precizna i pouzdana, piše Zimo.

Sat, dakle, mjeri otkucaje srca, zasićenost krvi kisikom, broj prijeđenih koraka te prati aktivnosti i kvalitetu spavanja. Također, otporan je na vodu (može se zaroniti s njim do 2 metra ispod površine) i prašinu te pruža integraciju s Googleom Fit i Apple Healthom. Ono što će mnogima biti najzanimljivije, pored cijene naravno, jest baterija koja može izdržati devet dana između punjenja. Iako nije poznato na kojem operativnom sustavu radi, pametni sat povezuje se s telefonima te podržava najpopularnije aplikacije poput Instagrama, Twittera, WhatsAppa, Gmaila i drugih tako da korisnici na ekranu mogu vidjeti informacije o pozivima (i direktno sa zgloba odbiti poziv), porukama, mailovima i slično.

Wyze Watch izgledom pomalo podsjeća na Appleov uređaj – manji model dolazi s 1,4-inčnim ekranom rezolucije 320×320 piksela, dok 47 mm model ima 1,75-inčni ekran i rezoluciju 320×385 piksela, a oba uređaja imaju 16 GB interne memorije. U SAD-u može se naručiti već sada, ali za njegovu isporuku trebat će malo sačekati, do veljače sljedeće godine.

Iako, kako smo napomenuli, ovaj uređaj prvo treba vidjeti u akciji, kombinacija opcija i cijene ukazuje da bi to zaista mogao biti best buy smartwatch za nezahtjevne korisnike i one koji tek ulaze u svijet pametnih satova, a ne žele platiti nekoliko stotina dolara za taj gadget.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad