Samsung će dozvoliti korisnicima da sami popravljaju svoje Galaxy uređaje

Tehnologija 04. apr. 202215:00
Podijeli:
Izvor: Stephen Frost / Alamy / Alamy / Profimedia

Samsung se priključio Apple-u kao drugi tehnološki gigant koji će dozvoliti korisnicima da sami popravljaju svoje uređaje.

Samsung se udružuje sa iFixit-om i pokreće program samostalne popravke za Galaxy uređaje. Program će započeti ovog ljeta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još uvijek nema previše informacija o programu, ali se zna da će korisnicima biti omogućena samostalna zamjena stakla naprijed i pozadi, ulaza za punjenje i ekrana.

Samsungov program samopopravke će u početku pokrivati samo neke uređaje poput Galaxy S20, Galaxy S21 i Galaxy S22, zajedno sa tabletom Galaxy Tab S7+, a kasnije će se program širiti i na ostale uređaje.

Kompanija će nadalje uložiti još sredstava i napora da pokrije što više uređaja i kategorija popravke, dok neispravne dijelove možete poslati Samsungu na reciklažu.

Kompanija ovaj potez objašnjava kao „pogodnost“ i stvar koja će omogućiti bolju održivost, objašnjavajući kako samostalnom popravkom hardvera se stvara manje e-otpada. Međutim, analitičari smatraju da se radi o prilagođavanju „Right to repair“ pokretu u Americi.

Samsung hoće da pokaže da je, kako javlja Engadget, već spreman za „uradi sam“ popravke prije nego što ih regulatori na to primoraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar