Adisa Imamović

TV lica 20. okt. 201716:06 > 25. dec. 2020 14:29
Podijeli:
Izvor: N1

Reporterka

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek Žurnalistika, 2009. godine. Novinarstvom se aktivno počinje baviti 2011. godine, angažmanom u redakciji Sarajevske hronike na FTV. U maju iste godine, prelazi u redakciju Informativnog programa FTV.

Pratila uglavnom rad federalnih institucija (Vlade, Parlamenta), te osim dnevnih izvještaja objavila niz istraživačkih priča o zloupotrebama u Vladi FBiH. Angažman je pokazala i tokom pojedinih policijskih akcija u okviru kojih su uhapšeni npr. bivši predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir, kao i bivši direktor UIO BiH, Kemal Čaušević, kada je bila prvi novinar koji je izvijestio s mjeta događaja. Nakon čega je uslijedilo i niz priča o kriminalu u UIO BiH, te poslovima Anesa Sadikovića.

Na FTV prestaje raditi krajem decembra 2015. godine, nakon čega kratko radi na TV1, da bi u januaru 2016. postala članom N1 tima. Proteklih godinu dana njen rad obilježila su javnljanja uživo s brojnih bitnih događaja, političkih, pravosudnih, socijalnih. Poseban trag u karijeri ostavit će joj, kako kaže, nedavno izvještavanje sa tursko-sirijske granice.