Ika Ferrer Gotić

TV lica 16. sep. 201410:36 > 25. dec. 2020 14:25
Podijeli:
Izvor: N1

Producentica/prezenterka

Karijeru započinje već 2004. godine u Roterdamu kada se zaposlila u firmi „Hawking Technology Europe“ gdje ostaje narednu deceniju. Bila je dio i marketinškog tima „Comtrade Group“ sa sjedištem u Beogradu i Sarajevu.

Televizijsku karijeru počinje u martu 2012. godine na programu TV1 gdje je vrlo brzo preuzela uredništvo ekonomske redakcije, te je uređivala i vodila biznis magazin “Kapital”.

Ika je postala član kolektiva regionalnog informativnog kanala N1 od samog osnivanja u aprilu 2014. godine. N1 je te godine počeo sa emitovanjem programa iz tri velika centra smještena u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, a uprava je imala zadatak da okupi najbolje novinare iz regiona. Prvi korak u sklopu novog poslovnog angažmana za Iku je bio posao producentice i prezenterke dnevnog poslovnog programa „infoBIZ“. Danas uređuje i vodi dnevni program “Dan uživo”, angažovana je u informativnom programu, dok je autor mnogobrojnih intervjua regionalnih i međunarodnih razmjera.
Diplomirana je ekonomistkinja i certificirana profesorica engleskog jezika i književnosti.Ika je majka dvije djevojčice, Sache (13) i Tanye (11). Ika se javno zalaže u borbi protiv rasizma u regionu.