Mladen Vujinović

TV lica 08. maj 202219:02 > 08. avg 2022 19:07
Izvor: N1

Mladen Vujinović rođen je u Banjaluci gdje je završio Fakultet političkih nauka stičići diplomu na studijskom programu Novinarstvo i komunikologija. U jesen 2020. upisao je master studije u oblasti komunikologije.

U novinarstvo je prvi put kročio još tokom srednje škole. Volontirao je na lokalnom Radiju Balkan gdje je gotovo dvije godine obavljao posao radio voditelja.

Ozbiljnije je u svijet novinarstva kročio na prvoj godini studija. Bila je to 2014. kada je došao na ljetnu praksu na Radio-televiziju Republike Srpske na kojoj je radio kao reporter, a pred odlazak i kao voditelj vijesti i emisija u večernjem terminu.

Na RTRS se zadržao do decembra 2021. godine. Od tada je dio tima N1 – prve regionalne i lokalne 24-časovne multimedijalne informativne platforme.

Dolazak na N1 opisuje kao promjenu koja mu prija, ali koju smatra i logičnim događajem, s obzirom na to da sebe vidi, prije svega, u redakciji vijesti jedne televizije, popularno “newsu” – kakav je upravo N1.

Najvećim izazovom smatra rad na terenu, koji ga najviše i uzbuđuje. Novinarstvo posmatra kao profesiju koja sa sobom nosi obavezu stalnog traganja još jednog ugla iz kojeg priča može da se ispriča. Iz traganja uvijek proizilazi učenje, što je još jedna potvrda kruga u profesiji koja uvijek podrazumijeva rad na sebi – zbog čega posebno voli poziv koji je odabrao.