Janjić: Ratni zločinci na četiri izborne liste

Dan uživo 01. apr. 202222:16
Podijeli:
Izvor: N1

O očekivanjima od izbora u Srbiji razgovarali smo sa sa političkim analitičarem Dušanom Janjićem.

“Nema preduslova za stvarne višepartijske izbore u Srbiji, i nema preduslova za promjene”, sa ovim riječima Janjić počinje analizu.

S tim u vezi, pitali smo – šta je sa opozicijom u Srbiji?

“Jednina za opoziciju u Srbiji je nemoguća. To je u potpunosti razbijeno, Ipak, ono što najviše nedostaje jeste ujedinjenje oko ideje socijalne pravde i zelenih. Što se tiče desnog spektra trenutno, tu imamo svašta – na četiri liste imamo ratne zločince. Imamo i najnevjerovatnije ponude – primjerice da predsjednik nakon pobjede uvede monarhiju. Sa izuzetkom malih grupa – nikakav program se ne prepoznaje”, navodi ovaj politički analitičar.

Ipak, iako ne gaji nade u promjene nakon izbora, ne Dušan Janjić ne očekuje ni stabilnost vlasti nakon njih.

“Očekujem da bi SNS trebao dijeliti kolač sa mnogima, i to bi mogao biti barem uvod za promjene. No, to se može desiti samo oni koji su ušli u vlast u narednih godinu ili dvije, ponude ono što Srbiju muči. A Srbiju muči kako ćemo da se grijemo od maja, koju cijenu ćemo da plaćamo za hranu… Zašto moramo stalno robovati ambicijama Moskve ili ambicijama da Srbija upravlja teritorijama oko nas, a nemamo ni za sebe dovoljno?”, pita se Janjić.

Detaljniju analizu poslušajte u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar