Mektić se nakon presude obrušio na Gordanu Tadić

Info 17. mar 202219:12
Podijeli:
Izvor: N1

Sud BiH oslobodio je bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garapliju, optužbe za zloupotrebu položaja prilikom provođenja projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je finansirala EU. Sigurni u ovu odluku bili su i advokati i optuženi koji tvrde da se radi o politički montiranom procesu.

Tužilaštvo ni po jednoj tački optužnice nije uspjelo dokazati navode, po kojoj je optužena četvorka, zloupotrebom službenog položaja, stekla protivpravnu imovinsku korist od preko 200.000 KM. Odlukom Suda zadovoljna odbrana.

“Nismo htjeli da svojim izjavama, na bilo koji način, utičemo na odluku Suda, posredno i neposredno, iako to, vjerovatno, i ne možemo. Ali, jednostavno smo imali puno povjerenje u ovaj sud i na kraju se to pokazalo kao potpuno ispravno”, rekla je medijima advokatica Senka Nožica.

Bivši ministar bezbjednosti, bez euforije. Siguran je bio da će ga Sud osloboditi krivice. U pitanju je, tvrdi, montirani proces koji pripisuje bivšoj tužiteljki Gordani Tadić. Mektić je, državno Tužilaštvo, po ko zna koji put, okarakterisao kriminalizovanim i pod političkim uticajem, a taj problem se, izričit je, može riješiti samo uklanjanjem sa funkcija i krivičnom odgovornosti.

“Pokušali da se obračunaju sa mnom na jedan politički način, zloupotrebljavajući pravosudne funkcije, samo zato što sam rekao, a i sada tvrdim, da su kriminalizovani u Tužilaštvu, da su korumpirani i pod političkim uticajem”, saopštio je Mektić, bivši ministar bezbjednosti BiH, a sada zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH.

Osim Mektića, oslobođeni su i Igor Golijanin, Samir Agić i Edin Garaplija.

Detaljnije u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar