Korona ponovno osakaćuje velika sportska takmičenja

Sport 19. jul 202215:59
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Novi slučajevi koronavirusa opet postaju sve češći u svijetu sporta, pa tako dolaze vijesti o novim zaraženima sa Tour de Francea, Svjetskog atletskog prvenstva i EURA nogometašica.

Još su četiri člana japanske delegacije na Svjetskom prvenstvu u atletici u utorak pozitivna su na koronavirus. Broj zaraženih članova japanske delegacije u Eugeneu popeo se na 15, a među nova četiri slučaja su tri sportaša i jedan dužnosnik delegacije. U prethodnih 11 slučajeva prijavljenih u ponedjeljak i tokom vikenda,bila su tri maratonca, četiri trenera i četiri člana osoblja japanskog tima. Svi pozitivni na koronavirus morat će provesti pet dana u izolaciji.

Francuzi Mikaël Chérel i Aurélien Paret-Peintre bili su pozitivni na koronavirus i napustili su Tour de France u utorak prije početka 16. etape u Carcassonneu, objavio je njihov tim AG2R Citroën. Chérel i Paret-Peintre nova su dva asimptomatska slučaja koje je navela Međunarodna biciklistička unija (UCI) koja je provela opće testiranje za cijeli peloton u nedjelju prije posljednjeg dana odmora.Njihovim povlačenjem tim AG2R sveden je na samo tri vozača, a prošle godine je bilo pravilo ako su dva člana tima bila pozitivna na COVID, cijela ekipa bi se morala povući s Toura. Pozitivan je i Nijemac Max Walscheid (Cofidis), a ukupno je na ovogodišnjem Touru zaraženo 12 vozača.

Hannah Hampton, zamjenska golmanica engleske nogometne reprezentacije na ženskom EURU u Engleskoj pozitivna je na Covid-19, objavio je Engleski nogometni savez u utorak. Pozitivna je i Sarina Wiegman, selektorka Engleske, koja se u srijedu sastaje sa Španijom u četvrtfinalu.

Engleskinje su prije ostale i bez igračice Arsenala Lotte Wubben-Moy, koja je također morala privremeno napustiti ekipu nakon pozitivnog testa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar