Najbolja bh. skijašica za N1 ispričala sve “avanture” prije historijske trke

Sport 13. dec 202114:18 > 14:28 1 komentar
N1

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 18. mjesto na trci Super G-a i tako osvojila 13 bodova u Svjetskom kupu u švicarskom St. Moritzu. Elvedina je odvezla fenomenalnu trku, a kroz cilj je prošla sa vremenom od 59.41. "Ovaj rezultat može otvoriti vrata za moje dalje rezultate, ali i za mlađe generacije koje tek dolaze", naglašava najbolja bh. skijašica.

U razgovoru za N1, Muzaferija je, pored evidentnog uzbuđenja i sreće povodom ovog uspjeha, podijelila i sve nedaće i otežavajuće okolnosti koje su je pratile do dolaska na ovo takmičenje.

“Ja sam prethodni vikend bila na utrci u Kanadi, a odmah nakon utrke smo krenuli na prekookeanski let, gdje smo zakasnili na konekciju u Frankfurtu, potom smo stigli mi u Minhen, ali nije stigla niti jedna naša torba, zato smo u tom gradu morali ostati dodatna dva dana”, prisjeća se Muzaferija.

No, tu nije bio kraj izazovima na putovanju.

“Kada smo putovali za St. Moritz, padao je takav snijeg da je put koji je trebao trajati tri sata, na kraju trajao sedam sati. Stvari su se tako odvijale da onda kada smo se trebali odmarati, to nismo mogli. Dan prije utrke smo imali slobodno skijanje na stazi, i tada se ništa nije vidjelo od magle, a to je meni bio prvi put da skijam na ovoj stazi, pa je i to bila otežavajuća okolnost”, prepričava nam mlada bh. skijašica ono što se rijetko čuje onda kada diskutujemo o uspjesima sportista.

Muzaferija je na ovom takmičenju vozila dvije utrke. Prvu je završila kao 32. po redu, što je već bio njen najbolji plasman u Super G-u.

“Taj dan su uslovi bili jako teški, ali sam ja sa starta krenula sa stavom “šta god da se desi, desilo se, ne vidiš ni podlogu, ni snijeg, ne vidiš rupe”, kroz smijeh se prisjeća Elvedina.

No, jučer, kada je završila na 18. mjestu, desila se sasvim drugačija priča. Naglašava da je staza bila perfektna, vrijeme je bilo sunčano i sve ju je upućivalo na to da će izdržati do kraja.

Više detalja poslušajte u videu Muzaferijinog gostovanja u programu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare