Pogledajte gol koji je pokojni Pantelić postigao legendarnom Enveru Mariću

Nogomet 20. okt 202113:00 > 13:02 0 komentara
D.Petković

Igra, najvažnija sporedna na svijetu odavno nije više onakva kakvu su igrali Pantelić, Marić, Tuce, Osim, Meša, Pape.

Koronavirus odnio je još jednu legendu, golmana čije su ime glasno izgovarala djeca širom Jugoslavije dok izvode parade. Golmani su posebna sorta, ekscentrični i nestašni, a Pantelić je svojim bravurama na golu ali i postignutim golovima bio jedan od najpoznatijih i najvoljenijih u svoje doba.

U karijeri je postigao preko 20 golova, a najdraži mu je bio onaj koji je postigao legendarnom golmanu Veleža Enveru Mariću koji je važio za jednog od najboljih golmana na svijetu u to doba. Nakon utakmice bilo mu je neugodno pozdraviti se sa Marićem, a priznao je i da gol nije postigao namjerno.

Uzeo sam lop­tu u svom še­sna­e­ster­cu i od­mah de­ga­ži­rao, ka­ko bih pro­na­šao cen­tar­fo­ra Mi­to­še­vi­ća. U tom tre­nut­ku ni­sam vi­deo da je Ma­rić na­pu­stio gol i ni­sam imao na­me­ru da ga ma­ti­ram. Lop­ta je pa­la iz­me­đu še­sna­e­ster­ca i pe­na­la, na nju su tr­ča­li Mi­to­še­vić, Ma­rić i još ne­ko­li­ko igra­ča. Svi su mi­sli­li da će lop­ta do­ći u nji­hov po­sed, me­đu­tim, ona je ne­zgod­no od­sko­či­la i za­vr­ši­la u mre­ži Ve­le­ža. Po­sle za­vr­šet­ka utak­mi­ce, bi­lo mi je ne­pri­jat­no da se po­zdra­vim sa Ma­ri­ćem. Znam da mi je za­me­rio, ali valj­da je shva­tio da tu ni­je bi­lo zle na­me­re. Haj­de da sam na taj na­čin po­sti­gao gol ne­kom klin­cu, baš bi me bi­lo bri­ga, ali, ova­ko, zna se ko je bio Ma­rić. Me­đu­tim, taj gol nas je od­veo u Kup UEFA, ispirčao je jednom Pantelić.


Dragan Pantelić, legendarni jugoslovenski golman, preminuo je u srijedu u 70. godini od posljedica zaraze koronavirusom. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!