Tačka na 7 (15.5.2022.)

Tačka na sedam 15. maj. 202210:48 > 10:49
Podijeli:
Izvor: N1

Predizborni čvor se steže u našoj državi. Ističu se kandidati. Jedni što moraju, drugi jer su predstavnici svog naroda. I oni moraju.

Oštre rogove. Onako, bh. demokratski !

Dan kad je pobijeđen fašizam obilježen i ovdje. Kako drugo, nego podijeljeno. Politička kriza produbljena dodatno, obraćanjem Savjetu bezbjednosti UN-a.

Sve po državu i narod zapaljivo.

Ispratili smo zauvijek trenera stoljeća Ivicu Osima- otišao je među bolje…..

Jedna žena pokrenula je jednu državu ! Ali i regiju. Trudnica Mirela Čavajda. Zbog prava na izbor i abortus. Hiljade građana zbog Mirele organizovalo proteste s porukom – DOSTA !

Je li je zemljama Zapadnog Balkana namijenjena “evropska politička zajednica” ili čekaonica – kako je predložio francuski predsjednik Emanuel Makron? Ko prihvati ide ka Evropi, ko ne, nek’ ne računa ubrzan put ka EU.

Da li će se za fotelju člana Predsjedništva BiH moći kandidovati maksimalno dva puta- više od toga slijedi eliminacija – odlukom visokog predstavnika. Iskusni političar Miro Lazović o tome te da li je Dodiku odzvonilo, koliko su američka i evropska politika krive za stanje u našoj državi – govori u Pressingu.

Mirko Šarović govori o vlastitoj imovini Srbiji- legalna ili nelegalna priznaje sam Šarović za N1 u Novom danu. Ovo su samo neke od izjave nedjelje u Tački na 7.

Sjećanje na Šturma sa Grbavice i trenera stoljeća, Ivicu Osima donosi Boša Tanjević, ali i Tačka na 7 Osimovim osebujnim duhom sa treninga u Japanu.

U ovom izdanju emisije pogledaćete i šta se desi kad Bosanac okrene ražanj u dvorištu , u Švajcarskoj, te psa heroja o kojem piše Gardijan, a odlikuje ga predsjednik Ukrajine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar