A sada sankcije: “Kada je majka Mevla rodila Mirsada sunce je usijalo Banoviće”

Vijesti 06. jan 202211:56 6 komentara
SDA

Političar koji se našao na američkoj "crnoj listi" Mirsad Kukić osim po brojnim aferama ostaće upamćen i po govoru njegove partijske kolegice Elzane Pirić.

Mirsad Kukić je  koristeći službeni položaj direktora javnog preduzeća Rudnik Banovići, te zastupnika u Parlamentarnoj skupštini, Kukić je učestvovao u koruptivnim radnjama koristeći svoj politički uticaj i službeni položaj za ostvarivanje lične koristi. Konkretno, postoje vjerodostojne informacije da je Kukić zloupotrijebio javna sredstva za ličnu korist i miješao se u odluke o zapošljavanju i imenovanjima da bi ostvario političku korist.” stoji u obrazloženju uvedenih sankcija.

Pored brojnih afera koje se za njega vežu, Mirsad Kukić je dospio u žižu javnosti i tokom predizborne kampanje kada je Elzana Pirić održala emotivni govor u njegovu čast.

Banovići Selo ne mogu pripadati nikome, osim srcu Mirsada Kukića. Mirsad Kukić je lider u Banovićima. Samo je jednog Bog poslao s neba nama. Pogledao nas je davne ‘58 i usijalo je sunce u Banovićima. Tog dana Mevla je rodila Mirsada Kukića i nijednog više“, kazala je tada Pirić.

Mirsad Kukić osuđen je na Općinskom sudu u Sarajevu nepravosnažno na godinu dana zatvora zbog primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem 2020. godine. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare