Galijašević ostaje u pritvoru, njegova supruga puštena

Vijesti 15. jun 201617:16 > 17:18
Anadolija

Emdžad Galijašević kojeg je jutros u Bihaću uhapsila Federalna uprava policije ostaje u pritvoru, a Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona sutra će najvjerovatnije zatražiti jednomjesečni pritvor za osumnjičenog.

Adelaida Galijašević, supruga uhapšenog gradonačelnika Bihaća, pušena je na slobodu nakon što je danas privedena zajedno sa Emdžadom Galijaševićem.

Također, na slobodu je pušten i Jasmin Stambolija, načelnik Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoline i inspekcijske poslove, koji će biti svjedok u ovom predmetu. 

Uz gradonačenika Bihaća u pritvoru ostaje i njegov savjetnik Smail Toromanović, potvrdio je za N1 Adnan Tulić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su jutros gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK zbog osnova sumnje da je zajedno sa još nekoliko osoba počinio krivično djelo primanje mita u svom kabinetu.

On je uhapšen u jutarnjim satima prilikom primanja mita od vlasnika građevinske firme koja je konkurisala za posao gradnje puteva na području Bihaća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.