Rudo: Policajci spasili muškarca iz rijeke Lim

Vijesti 21. jun 201610:54 > 11:01
N1 / Arhiv

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Srpko Kosorić pohvalio je komandira Policijske stanice Rudo Bojana Medovića i policijskog službenika Branka Kovačevića za angažman i nesebičnu požrtvovanost, te visok stepen profesionalnosti i ličnog zalaganja prilikom spašavanja muškarca koji je upao u rijeku Lim.

Policijskoj stanici Rudo 9. juna oko 22.00 sata prijavljeno je da se na regionalnom putu Rudo-Brodar u mjestu Valine pored ceste nalazi parkirano vozilo sa otvorenim vratima, te da nekoliko sati stoji na tom mjestu.

Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici, te pretragom terena u koritu rijeke Lim uspjeli locirati nepoznatu mušku osobu koja je dozivala u pomoć.

Zbog nepristupačnosti terena, guste vegetacije i veoma slabe vidljivosti angažovani su pripadnici Vatrogasnog društva Rudo, te medicinska ekipa Doma zdravlja sa vozilima i opremom.

Medović i Kovačević uspjeli su da se užadima spuste do mjesta gdje se osoba nalazila, te da je uz pomoć užadi izvuku iz korita rijeke.

Tokom razgovora utvrđeno je da se radi o M.J, nastanjenom na području Kantona Sarajevo, koji je izjavio da je navedenog dana zaustavio vozilo pored ceste, te da se nakon izlaska iz vozila usljed slabe vidljivosti okliznuo i pao niz liticu u korito rijeke, odakle je bezuspješno pokušavao izaći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook.